GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi: Saray mutfağından Piliç Topkapı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi: Saray mutfağından Piliç Topkapı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi: Saray mutfağından Piliç Topkapı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Piliç Topkapı, geleneksel tavuk yemeklerimizden biridir. Gelinim Mutfakta piliç Topkapı tarifi ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kısaca iç pilavla doldurulmuş piliç sarma olarak tarif edebileceğimiz piliç Topkapı sunumuyla, görüntüsüyle denemenizi tavsiye ettiğimiz lezzetlerden. İşte, piliç Topkağı nasıl yapılır merak edenlere, evde kolay piliç Toplapı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Tek başına bir öğün olan piliç Topkapı kolay ve partik yapılışı ile akşam yemeği alternatifi sunuyor. Yılbaşı ve özel günlerde de afiyetle sunup sevdiklerinizle paylaşmanız için işte piliç Topkağı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

PİLİÇ TOPKAPI MALZEMELERİ

4 adet kemiksiz tavuk kalça

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

1 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

1 çay bardağı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım yemek kaşığı domates salçası

PİLİÇ TOPKAPI NASIL YAPILIR?

Tavukların kemiklerini çıkarıp eti inceltin.

Tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp tavukları bu karışıma bulayın.

Üzerini streç filmle kapatıp tavukları yarım saat bu sosta dinlendirin.

Bu esnada pirinci 15 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra süzüp bol suyla yıkayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp fıstıkları yağda kavurun.

Fıstıklara soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.

Pirinçleri de ilave edip birkaç dakika daha kavurun.

Baharatları ve sıcak suyu da ilave edin.

Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.

Marine ettiğiniz tavukların içine hazırladığınız pilavı sıkıca sarıp kürdanla ağzını kapatın.

Tavukları fırın kabına dizin.

Sos malzemelerini karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tavukları fırına verin.

Yarım saat kadar pişirdiğiniz tavukları fırından alıp sıcak servis edin.

Afiyet olsun…

 

False