GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tenekede tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tenekede tavuk tarifi

Tenekede tavuk tarifi

Farklı bir akşam yemeği hazırlamak isterseniz Zonguldak mutfağının nefis lezzetlerinden biri olan tenekede tavuğu deneyebilirsiniz. Ateşte hazırlayabileceğiniz bu yemek düşününce bile insanın aklını başından alıyor. Tavuk, patates ve soğanın kömür üzerindeki enfes halini siz de tatmak isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 adet patates
  • 4 adet soğan

Tenekede tavuk tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak T şeklindeki demiri toprağa iyice yerleştirip ateşi yakınız.

Etrafını eşeleyerek patates ve soğanları koyun.

Daha sonra tavuğu demire yerleştirin.

Üzerini de teneke ile kapatın.

Tenekenin etrafını da ateşin külleri ile kapatarak 45 dakika pişirin.

Tavuğu bütün olarak servis tabağına alın.

Afiyet olsun...