Taze fasulye çorbası tarifi
Taze fasulye, özellikle yaz aylarında körpesi denk geldiyse tadına doyum olmayan sebzelerden. Ancak birçoğumuz taze fasulyeyi yemek ve zeytinyağlılar dışında pek kullanmıyoruz. Halbuki taze fasulye aynı zamanda enfes bir çorba malzemesi. Siz de mevsiminde fasulyelerle bu çorbayı denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin…
Yapımı için malzemeler
- 300 gram taze fasulye
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Taze fasulye çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeleri ayıklayıp yarım santimetre genişliğinde doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp fasulyeleri yağda soteleyin.
Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Unu ekleyip kokusunu çıkana kadar kavurun.
Azar azar suyu ekleyip karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Fasulyeler iyice pişip yumuşadığında sütü çorbaya ekleyip bir taşım daha kaynatın ve altını kapatın.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip servis edin. Afiyet olsun…