GeriMutfak Tüyoları Taze ceviz nasıl kurutulur? İşte evde yaş ceviz kurutmanın ve saklamanın yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze ceviz nasıl kurutulur? İşte evde yaş ceviz kurutmanın ve saklamanın yolları

Taze ceviz nasıl kurutulur? İşte evde yaş ceviz kurutmanın ve saklamanın yolları

Taze ceviz, dalından koparıldıktan sonra belirli aşamaşlardan geçirilir. Dış kabukları soyularak iç kısmı kurutulur. Daha sonra tüketime hazır hale gelir. Peki taze ceviz nasıl kurutulur? Evde yaş ceviz kurutmanın ve saklamanın yolları...

Sağlık için faydalı bir besin olan ceviz, dalından koparıldıktan sonra kurutularak da tüketilebiliyor. Evde ceviz kurutmak zahmetli gibi görünse de birkaç adımda kolayca uygulanabilir. İşte evde taze ceviz kurutmanın ve saklamanın yolları

TAZE CEVİZ NASIL KURUTULUR?

Yaş cevizlerin olgunlaştığını anlamak için sap kısmından ikiye ayırın. İç kısımdaki kabukların kahverengine dönmesi olgunlaştığını gösterir.

Cevizler olgunlaştığında yeşil kabukları temizleyip güzelce yıkayın.

Daha sonra gölge bir yerde temiz bir bezin üzerine yayıp kurumaya bırakın. Bunun için tel ızgaradan da faydalanabilirsiniz.

Taze ceviz nasıl kurutulur İşte evde yaş ceviz kurutmanın ve saklamanın yolları

Bu süreçte cevizleri ara ara çevirin. Tamamen kuruyunca da toplayın.

Güneşin olduğu yerde cevizler yaklaşık 10 gün bekletilebilir. Ancak doğrudan güneşte kurutmak cevizlerin siyahlaşmasına ve tadının olumsuz etkilenmesine neden olabilir.

KURUTULMUŞ CEVİZ NASIL SAKLANIR?

Cevizleri kuruttuktan sonra hava almayan kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Bununla birlikte kurutulmuş ceviz güneş ışığından uzak tutulmalı.

 

 

False