GeriÇorba Tarifleri Tavuk suyuna şehriye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk suyuna şehriye çorbası tarifi

Tavuk suyuna şehriye çorbası tarifi

Güzel bir yemeğin sırrı güzel bir çorbayla başlamaktır. Hem içinizi ısıtacak, hem de sizi ardından gelecek yemeklere hazırlayacak nefis bir çorba arıyorsanız, bu tarifi önerebiliriz. Lezzetinin yanı sıra sağlıklı olmasıyla da gözdeniz olacak tavuk suyuna şehriye çorbası her sofraya çok yakışacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım limonun suyu

Tavuk suyuna şehriye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etlerini 1 litre suda haşlayın, suyu azaldıkça üzerine az az ekleyin. Kaynadıktan sonraki kalan suyun 1 litre olması gerekir. Etleri sudan çıkarıp ufak ufak parçalayın. Et suyunu kaynatmaya devam ederek içine tel şehriyeleri ve etleri ekleyin.

Şehriyeler kaynadıktan sonra bir kapta yumurta sarısını ve yarım limon suyunu çırpın, çorbanın suyundan birkaç kaşık alarak buna ekleyin ve ılıştırın. Daha sonra çorbaya ekleyin. Naneyi ve tuzunu da katarak bir iki taşım daha kaynadıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.