GeriÇorba Tarifleri Tatar hamuru çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatar hamuru çorbası tarifi

Tatar hamuru çorbası tarifi

Özellikle soğuk havalarda zevkle tüketeceğiniz, içinizi ısıtacak bir tarifle karşınızdayız. Çankırı'ya özgü olan Tatar hamuru çorbasının yapılışı oldukça basit, üstelik bir o kadar da doyurucu bir çorba. İçine bir de limon sıkarsanız tadından yemez. Muhakkak denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 kase yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Tatar hamuru çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın.

Mercimekleri de ayrı bir kapta haşlayın.

Haşlamış mercimekleri tuz ve erişteler ile kaynayan suya ilave edin.

Erişteler pişince ocaktan alıp üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt ilave edin.

Yağda nane ve baharatları salça ile kavurup, çorbanın üzerine dökün.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...