GeriTatlı Tarifleri Sultan tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sultan tatlısı tarifi

Sultan tatlısı tarifi

Sultan tatlısı olarak bilinen bu nefis şerbetli tatlının hamurunda irmik, dışında da haşhaş ve ceviz bulunuyor. Çıtır çıtır kıvamıyla herkesin bayılacağı sultan tatlısını siz de mutlaka denemelisiniz. Oldukça pratik olan bu tatlıyı siz de evinizde yapıp zevkle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı ceviz içi

Sultan tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tatlınızın şerbetini yaparak işe başlayın.

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.

Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şeker ve tereyağını karıştırma kabında bir araya getirin ve şeker eriyene dek çırpın.

Sıvı yağ ve yumurta ilave edip çırpmaya devam edin.

İrmik, kabartma tozu ve Hindistan cevizini de ekleyin ve yeniden karıştırın.

Son olarak vanilyayı ekleyin.

Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kıvam alana kadar yoğurun.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Öncelikle süte, ardından haşhaş tohumlarına batırdığınız hamurları tepsiye yerleştirin.

Tatlıların tam ortasına ceviz parçalarını yerleştirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

25 dakika fırınladığınız tatlıları çıkarıp soğumuş olan şerbeti üzerine dökün.

Tatlı şerbeti çektikten sonra servis edin. Afiyet olsun…