GeriHamur İşi Tarifleri Sucuklu puf çörek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sucuklu puf çörek tarifi

Sucuklu puf çörek tarifi
TÜLAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği sucuklu puf çörek tarifi

Mayalı hamurla yapılan bu çörek enfes oluyor.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 mililitre süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 gram toz maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üstüne sürülecek)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • Göz kararı taze kaşar peyniri
  • Göz kararı sucuk
  • Parmesan peynir

Sucuklu puf çörek tarifi Nasıl yapılır?

Süt, şeker ve mayayı bir kasede karıştırın. Üzerine zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve yumurta akını da ilave edip karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örterek 30 dakika mayalandırın.

Bu arada kaşar peyniri ve sucukları dilimleyin. Mayalanan hamurdan yaklaşık mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın ve içine bir dilim sucuk ve kaşar peyniri koyup elinizle yuvarlayıp kapatın. Yağlı kağıt koyduğunuz kilitli kek kalıbınıza hazırladığınız çörekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. En son parmesan peynir rendeleyin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmasını beklemeden tepsiyi fırına verip 35 dakika kadar pişirin.