GeriKahvaltılık Tarifleri Soğanlı menemen tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğanlı menemen tarifi

Soğanlı menemen tarifi

Yazarımız Vedat Milor'un "Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?" anketinde sonuç yüzde 51 soğanlıdan yana çıktı. Peki soğanlı menemen nasıl yapılır? Bu tarif yüzde 49'un içinde bulunan ve yeni şeyler denemeye hazır olanlara geliyor...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Tereyağ
  • Pul biber

Soğanlı menemen tarifi Nasıl yapılır?

Tavaya sıvı yağı koyun. İnce ince kıydığınız sivri biberleri ekleyin. Biraz kızardıktan sonra ince kıyılmış bir adet soğanı ekleyin. Kısa bir süre kavurun ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kavurun ve ardından yumurtaları kırın. Üstüne tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin.

Ocağın altını kapatmaya yakın küçük bir parça tereyağı ekleyip katlama tekniği ile biraz karıştırın. Menemeniniz hazır.