GeriMutfak Tüyoları Siyah sarımsak nasıl, hangi yemeklerde kullanılır? Siyah sarımsaklı tarifler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Siyah sarımsak nasıl, hangi yemeklerde kullanılır? Siyah sarımsaklı tarifler

Siyah sarımsak nasıl, hangi yemeklerde kullanılır? Siyah sarımsaklı tarifler

Siyah sarımsak mutfaklarımızda çok fazla kullanılan bir ürün olmasa da saça ve vücuda faydalarıyla bilinir. Ancak evinizde siyah sarımsağı kahvaltıdan yemeğe, salatadan atıştırmalıklara pek çok şeyde kullanabilirsiniz. Peki, siyah sarımsak nasıl, hangi yemeklerde kullanılır? İşte, siyah sarımsaklı tarifler...

Siyah sarımsağın içindeki antioksidan maddelerin normal sarımsağa göre iki kat daha fazla olduğu biliniyor. Yeni bilinen bir sarımsak tür olan siyah sarımsak ülkemizde de yavaş yavaş tanınmaya başlandı. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde oldukça popüler olan, güçlü antioksidan kaynağı siyah sarımsağın faydaları arasında, kalp ve damar sağlığını koruması yer alıyor. Üstelik siyah sarımsak kokusuz ve yenildikten sonra vücutta koku yapmıyor. Peki, siyah sarımsak hangi yemeklerde kullanılır? İşte tarifler...

Siyah sarımsak nasıl, hangi yemeklerde kullanılır Siyah sarımsaklı tarifler

SİYAH SARIMSAK HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Siyah sarımsağı kullanmanın pek çok yolu vardır. MAkarnalarda, köfte harcının içinde, kahvaltıda kızarmış ekmeğin üzerine, domates ve pizza soslarında siyah sarımsak eşsiz bir aroma katar ve yemeklerinizde fark yaratır.

SİYAH SARIMSAKLI TARİFLER

İşte siyah sarımsağı menülerinize ekleyebileceğiniz bazı tarifler...

Siyah sarımsak nasıl, hangi yemeklerde kullanılır Siyah sarımsaklı tarifler

Siyah sarımsaklı kuşkonmaz

Kuşkonmazları sert kısımlarından ayırın ve zeytinyağda çevirerek kavurun. Arada kapağını kapatarak yumuşamasını sağlayın. Üzerine; yarım limon, iki diş beyaz sarımsak, tuz ve beyaz susam ekleyerek pişirmeye devam edin. Piştikten sonra üzerine siyah sarımsakları ezip serpiştirin.

Siyah sarımsaklı sebze yemeği

Patates, kabak ve patlıcanları soyup zeytinyağla karıştırdıktan sonra fırınlayın. Fırından çıkınca üzerine domates sosu ve siyah sarımsak dökerek soğuk servis edin.

Siyah sarımsak nasıl, hangi yemeklerde kullanılır Siyah sarımsaklı tarifler

Siyah sarımsaklı kinoa salatası

Kinoayı haşlanıp soğumaya bırakın. Rokayı yıkayıp, orta boy büyüklükte doğrayın. Siyah sarımsağınızdan 10-15 diş kadar ayıklayın. Narları ve cevizleri de üzerine serpiştirerek tüm malzemeleri karıştırın ve servis edin.

Siyah sarımsaklı avokado garnitürü

Avokadoyu çekirdeğinden ayırarak doğrayın. üzerine limon, tuz ve nar ekşisi dökün. Siyah sarımsakları soyup avokadoya ekleyin. Karıştırarak kırmızı et menüsüne servis tabağına ilave edin.

 

False