GeriKurabiye Tarifleri Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

Kurabiye çay saatlerimizin vazgeçilmez lezzetlerinden. Tatlı kurabiyeleri de çok seviyoruz ancak tuzlu kurabiyenin yeri bir başka. İçine eklenen sirke sayesinde kıtır kıtır bir kıvama kavuşan nefis sirkeli kurabiyenin tarifini sizin için hazırladık. İşte nefis sirkeli tuzlu kurabiye tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • Yarım fincan sirke
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtalardan birinin sarısını beyazından ayırıp kurabiyelerin üzerine sürmek için kenara alın.

Tereyağı, sıvı yağ, sirke, yumurta, tuz ve şekeri yoğurma kabında karıştırın.

İçine unu ve kabartma tozunu ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kurabiyeleri dilediğiniz gibi yoğurup ayırdığınız yumurta sarısını üstlerine sürün.

Susam ve çörek otunu kurabiyelerin üzerine serpin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Tepsiyi fırına verip kurabiyelerin üstleri kızarana kadar pişirin.

Ilınınca servis edin, afiyet olsun!