GeriÇorba Tarifleri Şehriyeli yayla çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şehriyeli yayla çorbası tarifi

Şehriyeli yayla çorbası tarifi

Yayla çorbası genellikle pirinçle veya buğdayla yapılabilir ancak evde bu malzemeler yoksa ya da uzun uzun haşlamak yerine daha pratik bir çözüm arıyorsanız şehriyeyle de çok nefis bir yayla çorbası yapabilirsiniz. Malzemeler ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Bu çok kolay çorbayı yemek yapmayı bilmeyenler bile birkaç dakika içinde yapıp sofraya koyabilir. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 500 gram yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3-4 su bardağı su
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane

Şehriyeli yayla çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Şehriyeleri tavada renkleri hafifçe dönene kadar çevirin.

Yumurta, yoğurt ve unu tencerede çırpın.

Kavurduğunuz şehriyeleri, et suyunu ve suyu da yoğurda ilave edin.

Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tuzunu ekleyin.

Tereyağını tavada eritip naneyi bu yağda kavurun.

Çorbanın üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun…