GeriSebze Yemeği Tarifleri Sebzeli güveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli güveç tarifi

Sebzeli güveç tarifi

Sebzeli güveç, en güzel sebze yemeklerinden biri. İsteğe göre içerisine ev veya tavuk da eklenebilir. Ayrıca yanında pilav ve ayranla da harika bir menü oluşturabilirsiniz. Peki sebzeli güveç nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, sebzeli güveç tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz

Sebzeli güveç tarifi Nasıl yapılır?

Kabak ve patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın.

Domatesin kabuklarını da soyun.

Domates, soğan ve patatesi küp küp doğrayın.

Sivri biberleri de diğer sebzelerle aynı boyutlarda olacak şekilde doğrayın.

Salça, baharat ve zeytinyağını bir kasede güzelce karıştırın.

Sebzeleri sırayla güvece dizin.

Üzerine de zeytinyağlı salçalı sosu ve suyu ilave edin.

Güvecin kapağı kapalı şekilde fırında 180 derecede 45 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...