GeriHamur İşi Tarifleri Sarımsaklı ve kekikli ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsaklı ve kekikli ekmek tarifi

Sarımsaklı ve kekikli ekmek tarifi

Sarımsaklı ve kekikli bu ekmeği ister zeytinyağıyla isterseniz tek başına yiyin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 küp şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 su bardağı buğday unu
Üzeri için:
  • Zeytinyağı
  • Beyaz haşhaş tohumu

Sarımsaklı ve kekikli ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı, ılık sütü yoğurma kabında tamamen eriyene kadar karıştırıp 15 dakika bekletin. Yumurta, tuz, ayçiçeği yağı, şeker, kekik ve ezdiğiniz sarımsağı elediğiniz una katıp yoğurun. Hamurunuzun üstünü nemli bezle örtüp 30 dakika bekletin.

Mayaladığınız bu hamuru tezgahta tekrar yoğurup yuvarlak ekmek haline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Bu ekmekleri 25 dakika dinlendirin.

Hamurların üstüne fırçayla zeytinyağı sürün ve beyaz haşhaş tohumlarını serpin. Isıttığınız fırınınızda 180 derecede 30 dakika pişirin.