GeriMutfak Tüyoları San Sebastian Cheseecake pasta tarifi! San Sebastian kek nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

San Sebastian Cheseecake pasta tarifi! San Sebastian kek nasıl yapılır?

San Sebastian Cheseecake pasta tarifi! San Sebastian kek nasıl yapılır?

Özellikle sosyal medyanın etkisiyle pek çok vatandaşın tarifini merak ettiği tatlı türleri arasında yer alan San Sebastian Cheesecake, malzemelerin temin edilmesiyle kolay tarifi ile evde de yapılabiliyor. Kek kalıbı içerisinde şeklini alan San Sebastian Cheesecake için krem peynir, krema, yumurta, un gibi malzemelerin temin edilmesi önem arz ediyor. İşte, son dönemlerin popüler tatlı tarifleri arasında yer alan San Sebastian Cheesecake pasta tarifi ve malzemeleri hakkında merak edilen bazı bilgiler

Üstünün tam pişmesi, ara katmanının akışkan kıvamı ile dillere destan bir lezzeti damaklarda buluşturan San Sebastian Cheesecake, malzemelerin temini ile çok zahmet gerekmeden yapılabiliyor. Peki, San Sebastian Cheesecake tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte, San Sebastian kek tarifi için adım adım tüm detaylar

San Sebastian Cheesecake için Malzemeler

4 adet büyük boy yumurta
1,5 su bardağı şeker
500 gram krem peynir (labne ya da sürülebilir beyaz peynir kullanabilirsiniz)
2 su bardağı krema (400 mililitre)
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı un
İsteğe göre limon ya da portakal kabuğu

San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır?

Krem peynir ve toz şekeri büyük bir kasede karıştırın.
Mikserle 5-6 dakika kadar çırparak şekeri peynirin içinde eritin.
Çırpmaya devam ederek oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker ilave edin.
Yumurtaların ardından kremayı da ekleyip karıştırın.
Vanilyalı bir tatlı istiyorsanız, vanilyayı da bu aşamada ekleyin.
Unu ekleyip güzelce çırpın.
Orta boy kelepçeli bir kek kalıbına pişirme kağıdını kenarlardan hafifçe taşacak şekilde yerleştirin.
Kalıbın her yerini yağlayın ve karışımı kalıba boşaltın.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve kalıbı fırına verin.
Fırınınızın gücüne göre 45 dakika ila 1 saat pişirin.
Pişince fırını kapatıp kapak yarı açık şekilde yarım saat fırında dinlendirin.
Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
Soğuyan tatlıyı en az 8 saat, mümkünse 1 gün dinlendirip kalıptan çıkarın.
Pişirme kağıdını da çıkarıp dilimleyin ve servis edin.

False