GeriMeze Tarifleri Salamura yaprak basma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salamura yaprak basma tarifi

Salamura yaprak basma tarifi

Yaprak sarmasına hiçbirimiz doyamıyoruz. İster etli olsun, ister zeytinyağlı yaz kış sofralarımızda olmazsa olmaz lezzetler bunlar. Yaz aylarında taze yaprakla yapılan sarmalar için kışın salamura yaprak kullanmak gerekiyor. Peki kışlık salamura yaprağınızı şimdiden hazırlayıp bütün kış lezzetle yemek istemez misiniz? İşte salamura yaprak basma tarifi…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 kilogram taze asma yaprağı
  • 1 su bardağı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı limon tuzu
  • İçme suyu

Salamura yaprak basma tarifi Nasıl yapılır?

Asma yapraklarını geniş bir tepsiye ya da temiz bir plastik kaba yerleştirin.

İçme suyunu tencerede kaynatıp içine tuzu ve limon tuzunu ekleyin.

Tuzlu suyu yaprakların üzerine döküp tepsinin ya da kabın üzerini bir tepsiyle kapatarak 12 saat kadar bekletin.

Bekleme süresinin sonunda yaprakları porsiyonlayıp bağladıktan sonra bastırarak kavanozlara yerleştirin. Üzerine aldığı kadar salamura suyu ilave edin.

Yaprakları kavanoza koymadan önce bağlamak ihtiyacınız olduğu kadar çıkarıp kullanmanızı kolaylaştıracaktır.

Yapraklarınızı küçük kavanozlara yerleştirerek ve her seferinde tek bir kavanozdaki malzemeyi kullanarak da hem işinizi kolaylaştırabilir hem de yapraklarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

Kavanozların havası iyice çıkmazsa kapaklarında kabarmalar olabilir. Bu nedenle öncesinde birkaç gün kapakları gevşek bırakıp havasının çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Sıkıca kapattığınız kavanozları serin ve karanlık bir yerde aklamaya özen gösterin, aksi takdirde bozulurlar.

Yaprakları porsiyonlara ayırdıktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurup kırılmayacak şekilde kutulara yerleştirerek dondurucuda da saklayabilirsiniz.