GeriTatlı Tarifleri Pratik çikolata topu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik çikolata topu tarifi

Pratik çikolata topu tarifi

Bayatlamış keklerle yapabileceğiniz bu pratik çikolata topları, annelerimizden gördüğümüz yaratıcı ve lezzetli bir tarif olmasının yanı sıra yemek nasıl dönüştürülür sorusuna da tatlı bir cevap olma özelliği taşıyor. Şimdi gelin sizlere 5 dakikada harika çikolata topu yapımını anlatalım, hem israfı önleyelim hem de ağzınız tatlansın.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 dilim bayat kek
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 çorba Kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt

Pratik çikolata topu tarifi Nasıl yapılır?

Kekleriniz eğer buzlukta değilse yaklaşık bir 15 dakika buzlukta tutun.

Geniş bir kap alın ve buzluktan çıkardığınız keklerinizi elinizle ufalayın.

Ufaladığınız keklere sütü, kakaoyu, tarçını ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Yoğun kıvama geldiğinde elinize 1-2 damla su damlatın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.

Çikolata toplarınızın dışını Hindistan cevizine bulayın ve buzdolabında 20 dakika bekletin.

Buzdolabından çıkarttığınız çikolata toplarınız yemek için hazırlar. Afiyet olsun.