GeriEt Yemeği Tarifleri Piti tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piti tarifi

Piti tarifi

Kars yöresine ait olan piti özellikle iftar sofralarında ve özel günlerde tercih edilen bir yemek. Yapımı göründüğü kadar zor olmayan bu yemek için güveçlere et, domates, biber konuluyor ve fırına veriliyor. Misafirlerinize güzel bir akşam ziyafeti çekmek isterseniz piti kolayca yapabileceğiniz bir tarif.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu gerdan
  • 500 gram kuzu incik
  • 200 gram kuyruk yağı
  • 500 gram nohut
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 tatlı kaşığı zerdeçal 

Piti tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu gerdan, kuzu incik ve kuyruk yağını düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlayın.

Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut ekleyip bir iki taşım daha kaynatın.

Domatesleri kabuklarıyla birlikte halka halka, biberleri de iri iri doğrayın.

Güveçlere ya da fırın kaplarına önce birer adet et yerleştirin.

Etin nohutlu suyundan da ilave edin.

Domatesler ve biberleri de en üste yerleştirip kızarana kadar 200 derecede fırınlayın.

Piti servise hazırdır.