GeriMakarna Tarifleri Peynirli cevizli erişte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli cevizli erişte tarifi

Peynirli cevizli erişte tarifi

Makarnadan daha güzel bir şey varsa o da evde yapılmış mis gibi erişte olmalı. Kuru üzüm, tulum peyniri ve cevizle lezzetlenen bu erişte tarifi, kısa sürede vazgeçilmezleriniz arasına girecek. Mutlaka denemeniz gereken peynirli cevizli erişte tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Çeyrek su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket köy eriştesi
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram diyet peynir ya da tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Peynirli cevizli erişte tarifi Nasıl yapılır?

Tencerede suyu kaynatın erişteleri atmadan önce zeytinyağını ve tuzunu ekleyin.

Erişteleri kaynar suya atın ve 8-10 dakika kaynatın.

Suyunu çekmesine yakın kuru üzümü ekleyin.

Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın, peyniri küçük parçalara bölün, ceviz ve sarımsağı havanda dövün.

Tüm malzemeleri erişteye ekleyerek karıştırın.

2-3 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.