GeriMutfak Tüyoları Pavurya nedir? Pavurya nasıl pişirilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pavurya nedir? Pavurya nasıl pişirilir?

Pavurya nedir? Pavurya nasıl pişirilir?

Balık genelde akla ilk gelen deniz ürünü. Izgarası, kızartması, ekmek arası ve daha pek çok farklı haliyle sofralarımızı süslüyor. Ancak balık dışında çok çeşitli deniz ürünleri de sofralarda kendine yer buluyor. Pavurya da bunlardan biri. Peki pavurya nedir? Pavurya nasıl pişirilir? İşte konuyla ilgili detaylar...

Pavurya Cancridae familyasındn gelen bir yengeç türü. Bu tür daha çok Doğu Atlantik ve Akdeniz'de yaşar. Kabuk eklemi geniş ve yayvandır. Kışkaçları çok güçlü ve keskindir. Gündüzleri kayaların alt kısmına gizlenip gece vakti beslenme için ortaya çıkarlar. Ekonomik açıdan değeri oldukça yüksek olan pavurya Akdeniz pazarlarında yoğun talep görür.

Pavurya nedir Pavurya nasıl pişirilir

PAVURYA NASIL PİŞİRİLİR?

Pavurya haşlanarak pişirilebileceği gibi ızgara olarak da tercih edilebilir. Ancak kabuğun altındaki etli kısmın iyi bir şekilde pişmesi için haşlanır. Pavurya haşlanırken suyuna tuz ve sirke de eklenir.

PAVURYA KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR?

Pavuryanın haşlanma süresi büyüklüğün göre farklılık gösterir. Sıcak suya eklenir ve kaynatılır. Rengi tamamen değişene kadar haşlanır.

Pavurya nedir Pavurya nasıl pişirilir

PAVURYA NASIL YENİR?

Restoranlarda pavurya özel bir sos ile servis edilir. En lezzetli kısmı ise kıskaç altında yer alan etlerdir. Özel bir yengeç makası ile bu etler alınır. Göğüs kısmındaki eti de salata veya güveç için tercih edilebilir.

False