GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan yemeği tarifi

Patlıcan yemeği tarifi

Patlıcan eskiden yaz sebzesiydi ancak günümüzde her mevsim karşımıza çıkabiliyor. Siz de nefis ve pratik bir patlıcan yemeği yapmak istiyorsanız ve az malzemeli bir tarif arıyorsanız, aşağıda tarifi bulunan Lezizz usulü patlıcan yemeğini mutlaka denemelisiniz. Kısa sürede hazırlayıp sofraya koyabileceğiniz etli patlıcan yemeğini çok beğeneceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • Baharat

Patlıcan yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Sotelediğiniz etlere, küp küp doğradığınız soğanları ekledikten sonra, tencereyi sık sık karıştırmadan pişirmeye devam edin. Biberleri ve patlıcanları uzunlamasına kesip sotelenen etlere ekleyin.

Sıcak su ilave edip baharatlarını da ekledikten sonra yemek suyunu çekene kadar pişirin.