GeriBörek Tarifleri Patatesli kol böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli kol böreği tarifi

Patatesli kol böreği tarifi

Damağınızda eşsiz bir tat bırakacak leziz bir ev yapımı börek tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 adet yufka
  • 5 adet orta boy patates

Patatesli kol böreği tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri güzelce yıkadıktan sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suya tutarak soğutun ve kabuklarını soyun. Geniş bir kaba alarak dilimleyin; içine yoğurt, margarin, tuz, karabiber ekleyerek püre haline getirin. Yufkaları tezgaha serin ve içine patatesli harçtan bolca sürün. Daha sonra rulo haline getirin ve sarmal seklinde tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Bu işlem bitince yufkaları bir bardak süt ile iyice ıslatın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler nar gibi kızarana kadar pişirin.