GeriBörek Tarifleri Paçanga böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği tarifi

Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu tarifle çay sohbetlerinizi tatlandırın.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yufka
  • 150 gram pastırma
  • 200 gram rendelenmiş kaşar

Paçanga böreği tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin, doğradığınız biber ve domatesle tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin. Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.