GeriPilav Tarifleri Osmanlı pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Osmanlı pilavı tarifi

Osmanlı pilavı tarifi

Osmanlı mutfağında pilavın yeri her zaman başka olmuştur. Hem göze hem damağa hitap eden bu enfes tarifimiz de kökeni Osmanlı'ya dayanan pilavlardan biri. Üzerinde köfteleri, içinde de ıspanak ve havuçlarıyla tek başına bir öğün olabilecek kadar doyurucu bu pilav en şık sofralarınıza layık. Mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4-5 adet kök ıspanak
  • 2 adet havuç

Osmanlı pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Köfte malzemelerinin hepsini derin bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Bu karışımdan minik minik köfteler hazırlayın ve kızgın yağda kızartın.

Ayrı bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Yıkanmış pirinci ekledikten sonra kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ilave edin ve pilav pişene kadar karıştırmadan bekleyin. Pişen pilavı ikiye bölün.

Havucu rendeleyin, ıspanakları küçük küçük doğrayın. İkisini ayrı yerlerde soteleyin. İkiye ayrılmış pilavın birini ıspanakla, diğerini ise havuçla karıştırın.

Kek kalıbının dibine kızartılmış köfteleri koyun. Üzerine havuçlu pilavı, en üste ıspanaklı pilavı yerleştirin ve bastırın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.