GeriSalata Tarifleri Olivye salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Olivye salatası tarifi

Olivye salatası tarifi

Olivye salatası, Rus salatası olarak da bilinir. İster et yemeğiyle isterseniz de çay saatlerinde veya sandviç arasında keyifle tüketebileceğiniz bu salatayı kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki olivye salatası nasıl yapılır? İşte olivye salatası tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet havuç
  • 8 adet kornişon turşu
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • Karabiber
  • Tuz

Olivye salatası tarifi Nasıl yapılır?

Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayıp haşlayın.

Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.

Kornişon turşuları da küp şeklinde doğrayın.

Sebzeleri ve doğranmış turşuyu bir kaseye alıp karıştırın.

Yoğurt, mayonez, karabiber ve tuzu ayrı bir kasede karıştırın ve sebzelerin üzerine ilave edip güzelce harmanlayın.

Salatanız hazır!

Afiyet olsun...