ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Muzlu Alman pastası tarifi

Muzlu Alman pastası tarifi

Muzlu Alman pastasını çok seveceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 fincan şeker
  • 3 fincan un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet muz
Krema için:
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 3 bardak süt

Hazırlanışı

Kreması için yumurta ile şekeri çırpın. Unu ilave edin. Sütle karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin.

Keki için, yumurta ile şekeri çırpın. Unu ekleyin. Vanilya ve kabartma tozunu dökün. Karışımı kek kalıbına alın. 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

Pişirdiğiniz keki ortadan kesin. Bir parçasına kremayı sürün. Kremanın üzerine muzları yerleştirin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Pudra şekeriyle süsleyerek, servis yapın.



muz alman pasta

Size Önerilerimiz