GeriTatlı Tarifleri Muz tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muz tatlısı tarifi

Muz tatlısı tarifi

Kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir meyveli tatlı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet orta boy muz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı viski veya kanyak
  • Yanında servis yapmak için
  • 8-10 top herhangi bir tür dondurma

Muz tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir tavayı ocağın üzerine oturtun. İçine tereyağını koyup, erimeye bırakın.

Muzlarınızı soyup bir kesme tahtasının üzerinde boylamasına kesin. Hafifçe kızan başlayan tavaya muzları oturtun. Üstlerine toz şekeri serpiştirip, 3-4 dakika bekleyin. Bu sürenin sonunda hemen viski ya da kanyağı muzların üzerine dökün. Alkol hemen alev alacaktır. Tavayı sallayarak alevi söndürün. Tavayı ocaktan alıp, içinde iyice karamelize olmuş muzları sıcakken bir servis tabağına aktarın. Yanında dondurma ile servis yapın.