GeriSebze Yemeği Tarifleri Mücver tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mücver tarifi

Mücver tarifi

Mücver, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden biri. İster kahvaltıda isterseniz de akşam sofranızda yer verebileceğiniz mücveri hazırlarken farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yanında yoğurtla da tadına doyum olmuyor. Peki mücver nasıl yapılır? İşte mücver tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet havuç
  • 4 dal taze soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Tuz

Mücver tarifi Nasıl yapılır?

Kabak ve havucu rendeleyin. Ardından elinizle sıkarak suyunu alın.

Soğan ve dereotunu da ince ince doğrayın.

Yumurtaları kırıp çırpın.

Daha sonra hazırladığınız malzemeleri bir kasede karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi de ilave edin.

Geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, hafifçe kızdırın.

Karışımdan kaşıkla alıp yağda arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun.