GeriMutfak Tüyoları Mısır nasıl, kaç dakikada haşlanır? Evde süt mısır haşlamanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısır nasıl, kaç dakikada haşlanır? Evde süt mısır haşlamanın püf noktaları

Mısır nasıl, kaç dakikada haşlanır? Evde süt mısır haşlamanın püf noktaları

Mısır, yaz aylarında tüketilmesi keyifli besinlerden. Ayıca haşlanmış mısırı salatadan pilava pek çok farklı tarife ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Sokak mısırının tadı ayrı ama bazı püf noktalarına dikkat ederek evde de yumuşacık mısır haşlaması yapabilirsiniz. Peki mısır nasıl, kaç dakikada haşlanır? İşte evde süt mısır haşlamanın püf noktaları...

Haşlanmış mısır, yaz mevsimin favorilerinden. Evde lezzetli mısırlar haşlamak için doğru mısırı tercih etmek çok önemli. Yumuşacık bir mısır haşlaması için süt mısır tercih etmek daha iyi olacaktır. İşte evde mısır haşlamanın yolları...

MISIR NASIL HAŞLANIR?

İlk olarak mısır seçerken tanelerinin orta sarılıkta olmasına ve tanelerin kolayca patlamasına dikkat edin.
yapraksız olarak haşlayabilirsiniz. Ayrıca tercihe göre sütle de haşlanabilir. Yapraklı haşlamayı tercih ederseniz, yaprakları mısırın yarısına kadar açın ve su ya da sütün için bırakın.

Mısırları yapraksız haşlamak isterseniz, yaprakları güzelce temizleyin. Ardından mısırları tencereye yerleştirin. Eğer mısırlar uzunsa ikiye bölebilirsiniz. Mısırın yapraklarını da aralara yerleştirin. Tencereye mısırların üzerin su ekleyip haşlamaya bırakın.

Mısırları haşlarken tuzunu haşlanmaya başladıktan sonra ilave edin. Eğer ilk aşamada tuz eklenirse mısırlar sertleşebilir.

MISIR KAÇ DAKİKA HAŞLANIR?

Haşlanma süresi mısıra göre farklılık gösterir. Bu neden haşlama süresi değişebilir. Eğer sütle haşlanırsa mısırlar daha yumuşak ve lezzetli olur.

Ayrıca mısırı daha lezzetli hale getimek için 1 çay kaşığı şeker ve tereyağı da ilave edilebilir.

False