GeriHamur İşi Tarifleri Metez tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Metez tarifi

Metez tarifi

Çanakkale mutfağının geleneksel yemeklerinden metez, mantıya benzetilebilir. Fakat, hamuru daha büyük olduğundan ve yoğurt ile servis edilmediği için mantıdan biraz farklı. Keyifle yiyebileceğiniz meteze bir de salçalı sosun kattığı nefis tat damaklarınızı çatlatacak. Harika bir yöresel lezzet sizi bekliyor. İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 11 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Metez tarifi Nasıl yapılır?

Un, su, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kaba alıp yoğurun.

Kulak memesi kıvamına ulaşınca oklava ile açın.

Hamurunuzu su bardağı yardımı ile halka şeklinde kesin.

Soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı da ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra pul biber ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Kestiğiniz hamurdan bir parça alıp yarısına 1 tatlı kaşığı harç koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.

Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.

Bir tencereye 10 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kaynatın.

Su kaynayınca hamurları ekleyip 10 dakika pişirin.

Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın ve 2 yemek kaşığı da salça ekleyin. Birkaç dakika kavurun.

Salçalı sosu tenceredeki metezlere ilave edin.

5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...