ORTA ZORLUKTA

Mercimekli firik pilavı tarifi

Mercimekli firik pilavı tarifi

Firik için makarna üretiminde kullanılan buğdayın yeşilken toplanıp yakılmasıyla elde edilen bir tür bulgur diyebiliriz. Tek başına yenebilir ancak biraz isli bir kokusu olduğu için diğer malzemelerle karıştırarak daha kolay tüketebilirsiniz. İşte sizin için mercimekli firik pilavı tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı firik
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-5,5 su bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı

Yeşil mercimeği önceden ılık suda dinlendirip çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın.

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.

Üzerine firik ve bulguru ekleyip onları da kavurun.

Son olarak mercimekleri ilave edip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.

Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.

Son olarak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pilav suyunu çekince altını kapatıp içine tereyağını ilave edin ve karıştırın.

Üzerine kağıt havlu yayıp demlendirdiğiniz pilavı sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Tavuklu Hellimli Şiş | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: Alamy

firik pilavı nasıl yapılır mercimekli firik pilavı tarifi Firik pilavı tarifi