GeriSebze Yemeği Tarifleri Marul Sarma Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Marul Sarma Tarifi

Marul Sarma Tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta marul sarma tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Evde pratik bir şekilde marul sarması nasıl yapılır, malzemeleri ile birlikte hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 30 adet marul yaprağı
  • 1 demet dereotu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Marul Sarma Tarifi Nasıl yapılır?

Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Sert kısımlarını kesin. Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.

Soğanları küp küp doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın. İçine kıyma, yıkanmış pirinç ve kıyılmış dereotunu karıştırıp tereyağını da ilave ederek içi hazırlayın.

Marul yapraklarını parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde koyun. Dolma içinden koyun ve kenarları içe kıvırıp dolma sarar gibi sarın.

Tencereye dizip 2 bardak sıcak su ilave edin.

Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın. 20 dakika pişirin.

Limon suyuyla yumurtayı çırpın.

Sarmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatın ve servis edin.