GeriKahvaltılık Tarifleri Mantarlı omlet tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı omlet tarifi

Mantarlı omlet tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi omletin, mantarla lezzetli uyumunu siz de deneyin.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 7-8 adet dilimlenmiş mantar
  • 1/4 paket tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet konserve mısır
  • Süslemek için
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber

Mantarlı omlet tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları tereyağıyla orta ateşte kavurun. Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin, bir çatalla çırpın. Tavaya tereyağı koyun ve kızdırın, yumurtaların yarısını ekleyin. Pişmeye başladıkça yapışmasını önlemek için tavayı öne arkaya sallayın.

Mantarları ortasına koyup kalan yumurtayı da ekleyin. 2 yüzü de pişen omlete rendelenmiş kaşarı ve mısırı ekleyin. Spatula yardımıyla omleti ikiye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.