GeriTatlı Tarifleri Mafiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mafiş tarifi

Mafiş tarifi

Anadolu’nun farklı yörelerinde yapılan şerbetli kızarmış hamur tatlısının Balıkesir mutfağındaki adı mafiştir. Mafiş için hamurlar ince ince açılır ve kare şeklinde kesilir. Fiyonk gibi şekillendirilen hamurlar kızartılır ve şerbete atılır. Sizin için mafişin tarifini aşağıda anlattık. İşte nefis mafiş tarifimiz…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Şerbeti için:

  • Şeker
  • Su

Mafiş tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ve suyu kaynatıp bir şerbet hazırlayın.

Şerbeti soğuması için kenara alın.

Yumurta, yoğurt, ayçiçeği yağı, tuz, karbonat ve unu hamur haline gelene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir parçayı 20 santimetre çapında yuvarlaklar halinde açın.

Yufkaları kase kare kesip ortalarından büzerek fiyonk şekli verin.

Sıvı yağı kızdırıp hamurları yağda kızartın.

Yağdan aldığınız tatlıları soğuyan şerbete atın.

Tatlılar şerbeti çekince servis tabağına alabilirsiniz.