GeriMakarna Tarifleri Mac and Cheese Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mac and Cheese Tarifi

Mac and Cheese Tarifi

Cheddar peyniri ile hazırlanan mac and cheese bir makarna yemeği çeşididir. Pratik yapımı ve cheddar peynirinin eşsiz aromasıyla damak atlatan bir tarif olan mac and cheese nedir, ne demek merak edenlere, işte meşhur mac and cheese tarifi ve yapım aşamalarının yanında tüm merak edilenler...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket küçük taneli makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş cheddar
  • Yarım su bardağı toz parmesan
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Mac and Cheese Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir tencerede suyu kaynatıp makarnayı bildiğiniz gibi pişirin ve süzün.

Tereyağını sos tenceresinde eritip içine unu ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.

Soğuk sütü una azar azar ilave edip topaklanmaması için karıştırın.

Tuz, karabiberi ve muskat rendesini de ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın.

Sosun ılınmasını 3-4 dakika bekledikten sonra içine hardalı ve rendelenmiş peynirleri ekleyin.

Peynirleri sosun içinde karıştırarak eritin.

Makarnayı sosla harmanlayıp tüm malzemeyi fırın kabına boşaltın ve üzerini düzeltin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve makarnanızı 20 dakika kadar fırınlayın.

Üzeri kızardığında alıp biraz ılınınca servis edin.

Mac and Cheese Nedir?

Mac and cheese; mac, soslu bir "makaroni" yani makarna ve cheese "cheddar peyniri" nin bir birleşimine verilen isimdir. Kolay tarifi ve pratik sunumuyla damaklarda hoş bir peynir aroması bırakan mac and cheese ülkemizde son gğnlerde oldukça revaçta.