GeriMakarna Tarifleri Mac and cheese (peynirli makarna) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mac and cheese (peynirli makarna) tarifi

Mac and cheese (peynirli makarna) tarifi

Peynirli makarna anlamına gelen mac and cheese Amerikalıların en sevdiği lezzetlerden biridir. Ünü dünya çağına yayılan mac and cheese ülkemizde de son yıllarda restoranlarda sıklıkla tercih ediliyor. Aynı zamanda marketlerde hazır kutular içinde satılan mac and cheese tarifini aslında evde de kolayca ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki, mac and cheese nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, ev yapımı mac and cheese tarifi ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket küçük taneli makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş cheddar
  • Yarım su bardağı toz parmesan
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Mac and cheese (peynirli makarna) tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir tencerede suyu kaynatıp makarnayı bildiğiniz gibi pişirin ve süzün.

Tereyağını sos tenceresinde eritip içine unu ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.

Soğuk sütü una azar azar ilave edip topaklanmaması için karıştırın.

Tuz, karabiberi ve muskat rendesini de ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın.

Sosun ılınmasını 3-4 dakika bekledikten sonra içine hardalı ve rendelenmiş peynirleri ekleyin.

Peynirleri sosun içinde karıştırarak eritin.

Makarnayı sosla harmanlayıp tüm malzemeyi fırın kabına boşaltın ve üzerini düzeltin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve makarnanızı 20 dakika kadar fırınlayın.

Üzeri kızardığında alıp biraz ılınınca servis edin. Afiyet olsun...