GeriMutfak Tüyoları Leblebi nasıl yapılır? Evde leblebi tarifi ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Leblebi nasıl yapılır? Evde leblebi tarifi ve püf noktaları

Leblebi nasıl yapılır? Evde leblebi tarifi ve püf noktaları

Leblebi, sağlıklı kuruyemişlerin başında geliyor. Kavrulmuş leblebinin kokusunun yanı sıra leblebi tozu, şeker kaplamalı leblebiler çocukluğumuzu hatırlatıyor. Evinizde de sıcacık leblebiler hazırlayabilirsiniz. Peki leblebi nasıl yapılır? İşte evde leblebi tarifi ve püf noktaları...

Leblebi, temel olarak nohudun kavrulmasıyla elde edilir. Üstelik kısa süre kolayca hazır hale gelir. A, C, E vitaminleri, demir, bakır, potasyum, kalsiyum ve sodyum açısından zengin olan leblebi lifli yapısı sayesinde tok tutar. Peki evde leblebi nasıl yapılır? Detayları sizin için derledik.

Leblebi nasıl yapılır Evde leblebi tarifi ve püf noktaları

LEBLEBİ NASIL YAPILIR?

Leblebi yapımında nohudun kalitesi oldukça önemli.

Leblebi sert olsun istiyorsanız bir gece önceden ıslatıp yumuşattığınız nohutları kalın tabanlı bir tavada kavurabilirsiniz.

Tavaya nohutlardan başka hiçbir şey koymayın ve kısık ateşte sürekli karıştırın. Sadece ocaktan almadan önce isterseniz bir miktar tuz ekleyip leblebilerinizi tatlandırabilirsiniz.,

Haşlanmış nohuttan ise daha yumuşak bir leblebi elde edilir. Ayrıca diğer malzemelerle zenginleştirerek tatlandırmaya daha müsait olur. Bir gece önceden ıslatılmış nohutları 20 dakika haşlayın.

Daha sonra suyunu süzüp havluyla kuruladıktan sonra kabuklarını soyun. Bir fırın tepsisine aldığınız nohutları tercihinize göre tuz, karabiber, kırmızı biber, sarımsak tozu, limon kabuğu vb. birçok malzemeyle bir araya getirip tatlandırın ve 200 dereceye ayarladığınız fırına verin.

Fırının kapağını 5 dakikada bir açarak leblebilerinizi bir spatula yardımıyla karıştırın. Leblebiler yaklaşık 25-30 dakikada hazır olacaktır.

False