KOLAY

Lalanga tarifi

Lalanga tarifi

Birçok farklı yöreye ait olduğu iddia edilse de kökleri Osmanlı dönemine kadar dayanan bir hamur işi lalanga. Lalagia olarak da bilinen lalanga tuzlu malzemelerle tüketildiğinde oldukça karın doyurucu, şekerli malzemelerle tüketildiğinde ise vazgeçilmez bir tatlıya dönüşüyor. Bu çok lezzetli ve pratik hamur işini denemek isterseniz, lalanga tarifimiz hemen aşağıda…

  • Yağda
  • 2 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Çeyrek su bardağından biraz fazla sıvı yağ

Hazırlanışı

Yumurtaları derin bir kabın içine kırıp güzelce çırpın.

Daha sonra yoğurt ve sütü de kabın içine ilave edip karıştırın.

Kaşar peynirini ve unu da ilave edip tekrar karıştırın.

Kek kıvamına benzeyen bir harç elde edeceksiniz.

Yağı bir tavanın içine aktarıp kızdırın.

Daha sonra hazırladığınız karışımı bir kaşık kullanarak veya elinizle şekillendirerek bezeler halinde alıp kızdırdığınız yağda kızartın.

Kızartma işlemini arkalı önlü olmak üzere bütün hamur bitene kadar devam ettirin.

Lalangaların fazla yağını süzdürerek hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Fotoğraf: Ingimage

lalanga nasıl yapılır lalanga tarifi hamur işi tarifleri