USTA İŞİ

Lahmacun poğaça tarifi

Lahmacun poğaça tarifi

Poğaça ve lahmacunun bir arada sunulduğu enfes bir lezzet!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

    İçi için:
    • 200 gram kıyma
    • 1 adet küçük soğan
    • 2 adet sivri biber
    • 1 adet büyük domates
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Tuz
    Hamur için:
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 tatlı kaşığı maya
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • Aldığı kadar un
    • 2 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Hamur için un, maya, tuz, şeker hariç diğer malzemeleri karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtün dinlenmeye bırakın.

    Diğer taraftan küçük küçük doğradığınız soğanı tuzla ovun, ince ince kıydığınız biberi kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesi, kıymayı ve istediğiniz baharatları ekleyerek yoğurun. Hamuru rulo yapın, bir parmak genişliğinde dilimleyin. Dilimleri yağladığınız tepsiye dizin. Ortalarına bastırın.

    Yine ortalarına bastırarak iç malzemeyi paylaştırın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.



    lahmacun lahmacun tarifi poğaça lahmacun poğaça hamur işi tarifi lahmacun poğaça tarifi

    Lezizz Öneriler