GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu pirzola tarifi

Kuzu pirzola tarifi

Türk mutfağına ait eski tariflere baktığınızda et olarak sık sık kuzunun kullanıldığını görebilirsiniz. Nitekim kuzu eti doğru pişirildiğinde çok lezzetli olabilir. Özellikle lokum gibi kuzu pirzolanın tadına doyum olmaz. Siz de bu enfes lezzete sofranızda yer vermek isterseniz, kuzu pirzola tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 9-10 kalem kuzu pirzola
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber

Kuzu pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ve sarımsakları rendeleyin.

Derin bir kasede rendelediğiniz soğan, sarımsak, zeytinyağı, biber salçası ve baharatları karıştırın.

Pirzolaları hazırladığınız bu marine sosunun içine ekleyip elinizle masaj yaparak güzelce yedirin.

Üzerini streç filmle kapattığınız kaseyi birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Fırın tepsisinin yabanına fırın kağıdını yayın.

Etleri kağıdın üzerine yerleştirip kasenin dibinde kalan sosu etlerin üzerine gezdirin.

Üzerini yeniden fırın kağıdıyla kapatıp güzelce paket yapın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp etleri fırına verin.

1 saat pişirdikten sonra etlerin üzerini örten fırın kağıdını alıp tepsiyi yeniden fırına verin.

5 dakika boyunca üzeri kızarsın diye fırında tuttuğunuz etleri soğumadan servis yapın. Afiyet olsun!