GeriHamur İşi Tarifleri Kürt köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kürt köftesi tarifi

Kürt köftesi tarifi

Kürt köftesi yemek yapmaya üşenenler için güzel bir seçenek olabilir çünkü yapımı oldukça basit. Bulgurları ıslatıp un ve yumurtayla hamur haline getirip suda haşlıyorsunuz. Üstüne yoğurtlu salçalı sosunu da döktüğünüzde servise hazır hale geliyor. Evde olabilecek malzemelerle hazırlanan Kürt köftesinin Van mutfağında önemli bir yere sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2-3 su bardağı ince bulgur isteğe göre
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • İsteğe göre kuru reyhan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Nane
  • Kimyon

Sosu için:

  • Yoğurt
  • Sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Hazırlanışı

Bulguru geniş bir kaseye alın.

Hepsi ıslanacak şekilde üzerine sıcak su döküp ağzını kapatın ve 15 dakika kadar bekletin.

Ardından un, baharat ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.

Bir tencerenin yarısına kadar su doldurup hazırladığınız köfteleri haşlayın ve süzün.

Sonra bir kapta yoğurdu çırpıp bekletiyoruz.

Bir tavada da soğanı yağda kavurup salçasını ekleyin.

Haşlanan köfteleri servis tabağına alın.

Üzerine hazırladığınız yoğurdu ve salçalı sosu dökün.