GeriEt Yemeği Tarifleri Kokoreç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kokoreç tarifi

Kokoreç tarifi

Sokak lezzeti denince Türkiye’de akla ilk gelenlerden biri olan kokoreci çok seviyor fakat temizlik kaygıları nedeniyle bu enfes lezzetten uzak duruyorsanız sizin için güzel bir haberimiz var. Kokoreci evde kendiniz yapabilir, gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. İşte işinizi kolaylaştıracak püf noktalarıyla kokoreç tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu işkembesi
  • 2 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kokoreç tarifi Nasıl yapılır?

Kasaptan almış olduğunuz işkembeyi sıcak suyla iyice yıkayıp temizleyin.

Dilerseniz kuşbaşı doğradıktan sonra dilerseniz de bütün halde düdüklü tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar su ekleyip 45 dakika pişirin.

Eğer haşlamadan önce doğramadıysanız haşladıktan sonra kuşbaşı doğrayıp tavaya alın ve kavurmaya başlayın.

Domatesleri baharatlarla birlikte robottan geçirin, biberleri ince ince kıyın ve hepsini kavrulmakta olan kokoreçlerin üzerine ekleyin.

Suyunu çekene kadar hepsini iyice pişirin.

Dışarıda yediğinizden hiçbir eksiği olmayan kokoreciniz hazır. Taze ekmeğin arasında servis edebilirsiniz.