GeriTatlı Tarifleri Kızarmış ekmek tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızarmış ekmek tatlısı tarifi

Kızarmış ekmek tatlısı tarifi

Hazır kızarmış ekmekler genellikle diyet yapanların kahvaltı ve atıştırmalık menüsünde yer alır ama bu ekmeklerle çok güzel tatlılar da yapabilirsiniz. Üzerine döktüğünüz şerbeti kolayca çeken kızarmış ekmekler muhallebi ve meyvelerle lezzetin en üst seviyesine ulaşır. İşte pratik bir tatlı arayanlar için nefis kızarmış ekmek tatlısı…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket tuzsuz hazır kızarmış ekmek

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Tercihinize göre meyve ve kuru yemişler

Kızarmış ekmek tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbet için şeker ve suyu tencerede kaynatın.

Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan aldığınız şerbeti ılınması için 10 dakika kadar dinlendirin.

Bu esnada ekmekleri dikdörtgen bir kaba aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.

Şerbeti ekmek dilimlerinin üzerine dikkatle gezdirin.

Sütü tencereye alın.

Toz şeker, un ve nişastayı da ilave edip hepsini iyice karıştırın.

Muhallebi kaynamaya başladığı noktada vanilya ve tereyağını da ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.

Muhallebiyi kurumadan şerbetli ekmeklerin üzerine gezdirin.

Üzerini düzleştirin ve tatlıyı soğumaya bırakın.

Krem şantiyi üzerindeki tarifle hazırlayın ve soğumuş muhallebinin üzerine dökün.

Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabında en az 4 saat bekletin.

Üzerini dilediğiniz meyveler ve kuruyemişlerle süsleyin.

Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!