GeriSalata Tarifleri Kış salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kış salatası tarifi

Kış salatası tarifi

Kış aylarında yapacağınız bu salatayı yemeğin yanında yiyebileceğiniz gibi hafif bir öğün olarak da tüketebilirsiniz. Çünkü içi sebzeler, meyveler ve yemişlerle dolu. Yani çok besleyici ve çok doyurucu. Arzu ederseniz üzerine ufalanmış peynir ekleyip içeriğindeki proteini de artırabilirsiniz. Her şekilde çok beğeneceğinizden eminiz. Afiyet olsun!

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 orta boy pancar
  • 2 orta boy kereviz
  • 2 orta boy kırmızı turp
  • 2 orta boy havuç
  • 6 hurma
  • 6-8 gün kurusu kayısı
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 50 gram tuzsuz badem
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Nane yaprakları

Sosu için

  • 1,5 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı bal
  • Yarım çay kaşığı acı pul biber
  • 1 tutam yenibahar
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

Kış salatası tarifi Nasıl yapılır?

Salatanın sosu için, limon suyu, bal, acı pul biber, yenibahar ve tuzu bir kasenin içine alın.

Zeytinyağını incecik akıtarak karışımı tel çırpıcı ile hızlıca çırpın. Sos koyulaşacaktır.

Pancar, kereviz, turp ve havucun kabuklarını incecik soyun.

Rendenin iri tarafıyla rendeleyip büyük bir kasenin içine alın.

Hurmaların çekirdeğini çıkarıp yuvarlak dilimleyin.

Kayısıları da doğrayın.

Kuru meyveler, çekirdek içleri ve bademleri kaseye ekleyin.

Salatanın sosunu ilave edip iyice harmanlayın.

Çörek otunu üzerine serpip taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Bekletmeden servis yapın.

Not: Sebzeleri buharda hafifçe haşlayıp tarifi aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Kuru erik, elma, portakal ve armut da bu tarife çok yakışan meyvelerdir. Hatta greyfurtun hafif acımsı tadı havuç ve kuru meyvelerin tatlılığını dengeleyecektir. Taze meyveleri servisin hemen öncesinde eklemenizi tavsiye ediyoruz.