GeriHamur İşi Tarifleri Kiş Loren (Quiche Lorraine) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kiş Loren (Quiche Lorraine) tarifi

Kiş Loren (Quiche Lorraine) tarifi

Fransız mutfağının meşhur yemekleri arasında yer alan Kiş Loren ya da orjinal adıyla "Quiche Lorraine" mutlaka denemeniz gereken tatlardan biridir. Ispanak ve mantar sosuyla hazırlanan Kiş Loren, ağızda dağılan kiş hamuruyla da lezzet şöleni yaşatıyor. İşte, Kiş Loren nasıl yapılır merak edenlere, tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet ıspanak
  • 250 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • Gravyer peynir
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Un
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Muskat cevizi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kiş Loren (Quiche Lorraine) tarifi Nasıl yapılır?

Tart hamuru için; tereyağı, un, su, yumurta ve tuz ile yoğurun. Burada önemli olan tereyağını tüm hamura eşit olarak yedirmektir.

Sonrasında tart hamurunu buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Hamuru fırına verirken üzerine kabarmasın diye nohut serpiştirin ve hamurun üzerine çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırıda 15-20 dakika pişirin.

Ardından üzerinden nohutları alın ve çırpılmış yumurtadan ince bir kat sürün tekrar 4-5 dakika pişirin.

İç harcı için ıspanak, soğan ve mantarı soteleyin.

Jambonları ekleyin. Sonrasında muskat, karabiber ve tuzunu ekleyin.

Beşamel sos için; tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Eriyince un koyun ve kavrulana kadar pişirin.

Üzerine sürekli çırparak sütünü ilave edin.

Tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Sonrasında soğuyan harcın içine beşamel sos ve çırptığınız yumurtaları ekleyin.

Hamurunuzun üzerine harcı koyun.

Üzerine gravyer peynirini rendeleyin.

Fırına verip 20-25 dakika daha pişirin. Afiyer olsun...