GeriTatlı Tarifleri Kırmızı krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı krep tarifi

Kırmızı krep tarifi
Tadı damağınızda kalacak yumuşacık tatlı bir lezzet!

Tadı damağınızda kalacak yumuşacık tatlı bir lezzet!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı çilek püresi
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
İç malzemeler:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından az eksik süt
  • 15-20 adet çilek
Süslemek için:
  • Pudra şekeri
  • Çikolata sos

Kırmızı krep tarifi Nasıl yapılır?

Krem şantiyi 1 su bardağından biraz eksik sütle hazırlayıp dolaba koyun.

Çileklerin bir kısmını şeker ile beraber püre haline getirin. Ardından tüm malzemeleri tek tek ekleyip sıvı bir hamur elde edin. Çırpıcı ile hamuru pürüzsüz bir hale getirin. Hamuru beklettiğinizde koyulaşırsa içine 1-2 yemek kaşığı su ekleyin. Yapışmaz tavanın ortasına küçük bir kepçe ile hamurdan koyarak krepleri pişirin. Pişen krepleri üzerleri kapalı olarak bekletin.

Kreplerin ortasına krem şanti koyun ve sandviç gibi ikiye katlayın. Krepin krem şantili bölümlerini mini mini doğradığınız çileklere bulayın. Üstünü çikolatalı sos ve pudra şekeri ile süsleyin.