Geriİçecek Tarifleri Kırmızı erik hoşafı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı erik hoşafı tarifi

Kırmızı erik hoşafı tarifi

Günümüzün hazır meşrubatlarına karşı annelerin severek hazırladığı, çocukların da lezzetine hayır diyemediği bir içecek erik hoşafı. Hem çok sağlıklı olan hem de kolayca hazırlanan bu içeceği denemek isterseniz, kırmızı erik hoşafı tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kırmızı erik
  • 1 kilogram su
  • 1,5 su bardağı şeker

Kırmızı erik hoşafı tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri güzelce yıkayın ve derin bir tencerenin içine koyun.

Üzerlerine suyu döküp, tencerenizi ocağın üzerine koyun.

Tencereniz kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin.

Şekeri ilave ettikten sonra güzelce karıştırıp 20 dakika kadar pişirin.

20 dakikanın sonunda tencerenizi soğumaya bırakın, hoşafınız hazır sayılır.

Hoşaf oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 10 dakika kadar bekletip hemen soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.