ORTA ZORLUKTA

Kestaneli kek tarifi

Kestaneli kek tarifi

Kestanenin leziz tadının kek ile buluşmuş halini sofralarınızdan eksik edemeyeceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 25 gram yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan toz şeker
  • Yarım paket vanilya
  • İçi için
  • 1 su bardağı şurubu süzülmüş kestane
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket vanilya
Üstü için:
  • 1 fincan kestane şurubu
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı

1 kilogramlık baton kek kalıbını yağlayıp unlayın. Unla tuzu bir kaseye eleyip ortasını açın. Yaş mayayı sütün içinde eritip unun ortasına dökün. Mayalı sıvının üzerine biraz un serpip 15 dakika ılık bir yerde bekletin. Tereyağı, şeker ve vanilya ile çırpılmış yumurtayı ekleyin. Unu ağır ağır ekleyerek, 10 dakika iyice yoğurun. Hamuru ılık bir yerde 30 dakika kabarmaya bırakın.

İç malzemelerin hepsini bir kap içinde iyice karıştırın. Hamuru hafifçe yoğurup 20x18 santimetrelik bir tabaka şeklinde açın. Kestaneli iç malzemeyi hamurun üstüne yayın. Kenarlara hafifçe su sürüp, hamurun kısa kenarından kıvırarak rulo yapın. Ruloyu kalıba koyun, üstünü örtüp iki katı büyüklüğe gelinceye kadar 40 dakika ılık bir yerde bekletin.

Hamurun üzerini boylu boyunca 1-2 santimetre derinlikte bıçakla kesin ve 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kek hafif ılındıktan sonra üzerine şurubu sürün. Başka bir kapta karıştırdığınız pudra şekeri ve sütü de fırçayla üzerine sürerek glazür yapın.


yemek tarifleri pratik yemek tarifleri