GeriEt Yemeği Tarifleri Kekikli sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kekikli sarma tarifi

Kekikli sarma tarifi

Et yemekleri hepimizin favorisi. Hele şöyle kolay ve lezzetli bir bonfileye kimsenin hayır diyeceğini sanmıyoruz. Sizin için kekik, sarımsak ve soğan suyuyla lezzetlenen enfes bir kekikli sarma tarifi hazırladık. İngilizce adıyla thyme wrap olarak da bilinen bu yemeği mutlaka denemelisiniz…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 ince dilim bonfile
  • 4-5 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz

Kekikli sarma tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak soğanı bir kaba rendeleyin ve tülbent yardımıyla suyunu sıkın.

Soğan suyunu geniş bir kaba koyun ve içine tuz ekleyin.

Bonfileleri tuzlu soğan suyunda 2 dakika kadar bekletin.

Geniş bir tavaya zeytinyağını ve kekiği koyun.

Bonfileleri tavada 1 dakika arkalı önlü çevirdikten sonra yağlı fırın tepsisine birbirine paralel olacak şekilde yerleştirin.

Yıkadığınız sarımsakları bonfilelerin içine rendeleyin ve sarın.

Sardıktan sonra kürdan saplayın.

180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

Pişen bonfilelerinizi birkaç dakika beklettikten sonra üzerine çekilmiş cevizi serpiştirin ve yemeğiniz hazır. Afiyet olsun…