GeriKek Tarifleri Kayısılı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısılı kek tarifi

Kayısılı kek tarifi

Bu mükemmel lezzetli kayısılı kek tarifine asla hayır diyemeyeceksiniz...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 bardak kuru kayısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tuzlu fıstık
  • 2 su bardağından biraz fazla un

Kayısılı kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları ve 1 su bardağı şekeri derin bir kapta 5 dakika boyunca köpük köpük olana kadar çırpın. Tereyağını ve yoğurdu ekleyip 5 dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin çırpmaya devam edin. En son ince ince dilimlediğiniz kayısıları ve kabuklarını soyduğunuz tuzlu fıstıkları ekleyin ve yağladığınız kek kalıbına boşaltın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında minimum 40 dakika pişirin. Kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.